Porcvédő gyógyszerek

Új porcvédő készítmény kapható a rendelőnkben

Új porcvédő készítmény kapható a rendelőnkben porcvédő Kategória: Betegség megelőzésEgyébKözlemény Porcerősítő tekintetében sokféle termék van a piacon: különböző tabletták, szuszpenziók, por formájában adható készítmények.

porcvédő gyógyszerek ízületi fájdalom a test egyik oldalán

Ezen termékek olyan anyagokat glükózaminok, kondroitin-szulfát, MSM metil-szulfonil-metán tartalmaznak, melyek a porcszövet sejt közötti állományának alkotórészei. Pótlásukkal a porcépülés hatékonyságát növelhetjük, illetve a kopás ütemét csökkenthetjük. Fontos tudni, hogy a porcvédők nem minősülnek gyógyszernek, ezek táplálékkiegészítőként funkcionálnak, csak a szervezetben is előforduló anyagokat tartalmaznak.

porcvédő gyógyszerek orvosolja a könyökízület fájdalmát

A már rendelőnkben is kapható új termékcsalád szájon át adható szuszpenzió folyadék halmazállapotú készítménymelynek beadása egyszerű a szuszpenziós formula miatt, de az állatok kedvelni szokták porcvédő gyógyszerek ízét, amitől beadása még könnyebbé válik. A termékcsalád mind kutyák, mind macskák számára tartalmaz kifejlesztett porcvédőt.

Hálózatban működő Gyógyszertárak Szövetsége

A szuszpenziós gyógyszerforma előnye a könnyű beadhatóság mellett, hogy felszívódása gyorsabb és a hasznosulása is bizonyítottan jobb. Fontos, hogy a megvásárolható különböző készítmények eltérő mennyiségben tartalmazzák a korábban felsorolt, porcépülést segítő anyagokat. A termékcsaládba tartozó termékek összetétele jelentősen jobb, mint más szuszpenziós készítményeké.

Nagyobb porcvédő gyógyszerek tartalmazza a korábban felsorolt anyagokat, így megfelelő mennyiség tud felszívódni és beépülni az ízületi porcokba.

A porcerősítő készítmények leggyakoribb hatóanyagai

Mikor szükséges porcerősítő táplálékkiegészítőt adnom a kutyámnak? Egészséges, ízületi problémával nem küzdő állatoknak is javasolt időközönként, kúraszerűen a porcvédő gyógyszerek porcvédő gyógyszerek a koncentráltság miatt elegendő 20 napon át adni. Különösen igaz ez a fiatal, nagytestű kutyák 25 kg felett esetében, mert ezek a fajták hirtelen, gyorsan nőnek, mely következtében ízületei terhelés alatt állnak. Ezeknek az egyedeknek körülbelül hónapos koruktól 1 éves korukig javasolt kúraszerűen vagy akár folyamatosan porcerősítő készítményt porcvédő gyógyszerek.

De legfőképp ízületi problémával ízületgyulladás, arthrosis küzdő kedvenceink esetén alkalmazható jó eredménnyel.

3 ok minden Autoimmun betegség hátterében

Ezen betegségek esetén a porcképződés, valamint az ízületi folyadék termelésének segítségével javítani tudjuk az ízületek mozgását, ezáltal az ízületi degeneráció következtében kialakult diszkomfort, fájdalom csökkenthető. Kutyák ízületi problémáiról bővebben olvashatnak itt. Mikor szükséges porcerősítő táplálékkiegészítőt adnom a macskámnak?

porcvédő gyógyszerek fáj a térd feletti ízület

Cicák esetében az ízületi problémák kevésbé vannak a köztudatban, ez azonban nem jelenti azt, hogy ők nem küzdenek ilyen problémákkal. Jellemző, hogy az ízületi problémák a macskákon kevésbé vehetők észre. Azonban ők is mutathatják ízületi fájdalom jeleit: többet fekszenek, mint korábban, aluszékonyak, illetve nagyon gyakori és jellemző tünet, hogy mivel hajlékonyságuk az ízületi probléma miatt csökken, a hátukon nem tudják a szőrt tisztán tartani, ezért az csomókban összeáll.

porcvédő gyógyszerek vállízület tünetek kezelése

Ilyen esetekben a porcvédő gyógyszerek javítani tudnak az ízületek állapotán. A készítmény további felhasználhatósága közé tartozik, hogy magas glükózamin tartalma miatt alsó húgyúti problémákkal küzdő macskáknak is adható. Az alsó húgyúti problémás állatoknál a hólyagfal sérült, a glükózamin pedig a hólyagfal felépítésében vesz részt, így lényeges szerepe van a probléma megszüntetésében.

Porcerősítő és ízületvédő szedése

Macskák alsó húgyúti problémáiról bővebben olvashatnak itt. Összeállította: dr.

porcvédő gyógyszerek lehet e futtatni a bokaízület artrózisával

Hermándy-Berencz Katalin.

Olvassa el is