Dequervain szindróma, De-Quervain szindróma kezelése

dequervain szindróma

Az érintett végtag, csuklóban illetve a hüvelykujjban jelentkező fájdalma, amely mozgásra, terhelésre jelentkezik A kéz ulnar-abdukciójával a fájdalom erősödik A kórkép diagnosztizálásakor az orvos a Finkelstein tesztet végzi el: A beteget felszólítjuk, hogy a fájdalmas hüvelykujját hajlítsa a tenyerébe, a többi ujját pedig a hüvelykujjra hajlítva zárja az öklét.

Ezután a szakember a csuklót passzívan minden irányban elmozdítja.

dequervain szindróma

Ha az ulnar felé hajlítás fájdalmat okoz, az De Quervain-szindrómára utal. Tehermentesítés céljából az orvos speciális rögzítő viselését javasolhatja hétig.

A szokásos megterhelő tevékenység, sport átmeneti szüneteltetése javasolt. A fájdalmas, nyomás érzékeny inak, ínhüvelyek lézerkezelése akut esetben, másnaponta, krónikus esetben pedig, heti két alkalommal igen eredményes.

dequervain szindróma

Dequervain szindróma csökkentő gyógyszerek szedése is szükséges lehet. Az aktuális állapotnak megfelelő személyre szabott gyógytorna mindig fontos része a rehabilitációnak.

Konzervatív kezelésre nem reagáló krónikus gyulladás esetén, sebészi beavatkozásra is szükség lehet, de szerencsére az egyre ritkábban fordul elő.

dequervain szindróma

Olvassa el is